személyre szabottlenécse kínálatunk

A személyre szabott lencsék fő tulajdonsága, hogy az anatómiai sajátosság és a keret tulajdonságai összehangolhatóak. Esetleg ha egy Oversize, ívelt vagy akár nagy dőlésszöggel rendelkező keretre esik a választás, a lencse személyre szabásával kiküszöbölhető a keret speciális adottságából adódó diszkomfort érzet, mint például a széli torzítás.

Ezeknél a típusú lencséknél figyelembe vesszük a keret dőlésszögét, hogy hogyan illeszkedik az arcon, a lencse és a szaruhártya közötti távolságot valamint a keret ívét.
A személyre szabott és a nem személyre szabott lencsék között az a különbség, hogy míg a klasszikus lencsénél kizárólag a fókuszpont helyét tudjuk meghatározni, addig a speciális lencsénél ezen felül megtörténik az összehangolás. A keret ívét és a dőlésszöget, meghatározzuk az archoz mérten. A pupillatávolsághoz és a pupilla magassághoz igazítva egy bizonyos eyecode technológiával készítjük a lencsét pontról pontra kialakítva, egy a széli torzító részeket jelentősen tudjuk csökkenteni.
Üzletünkben olyan speciális berendezés áll a rendelkezésünkre, mely a fent említett paramétereket tized milliméter pontossággal határozza meg, és ezeken felül számos olyan információval egészíti ki a méréseket melyet kizárólag a Visioffice végez. Ilyen adat például a szemforgáspont, pantoszkópikus dőlés, domináns szem.

EGYFÓKUSZÚlenécsék

mykita szemes optika
Az egyfókuszú lencsék azok számára biztosítanak alapvető megoldást, akiknek koruknál fogva minden távolságra megfelelő egy dioptria vagy valamilyen speciális tevékenységhez van szükségük korrekcióra, esetleg valamilyen anatómiai, illetve egészségügyi okból kifolyólag nem tudnak többfókuszú szemüveg lencsét viselni

alkalmazkodás könnyítőlenécsék

mykita
Az egyfókuszú lencsék létjogosultsága lassan leáldozik. Megváltozott nézési szokásaink miatt egyre kisebb arányban tudja az egyfókuszú lencse kiszolgálni a digitális világra hangolódott életünket. Az alkalmazkodási folyamat a szemünkben, a szemlencsénk által történik naponta több százszor, ha nem ezerszer váltunk fókuszt közelről távolra és fordítva. Ezalatt a szemlencsénk ugyanennyiszer domborodik és laposodik, folyamatos munkát végez. Ebben még a fiatalok is el tudnak fáradni, hiszen temérdek energiabefektetést igényel. Az alkalmazkodás könnyítő lencséket azoknak találták ki, akiknek a szeme ezt a mozgást még képes végezni, viszont életsílusuk megkövetelei a folyamatos fókuszváltást, vagy már elkezdték elveszteni ezt a képességüket.

olvasólenécsék

olvasó szemüveg
Az egyfókuszú lencsék azok számára biztosítanak alapvető megoldást, akiknek koruknál fogva minden távolságra megfelelő egy dioptria vagy valamilyen speciális tevékenységhez van szükségük korrekcióra, esetleg valamilyen anatómiai, illetve egészségügyi okból kifolyólag nem tudnak többfókuszú szemüveg lencsét viselni

munkalenécsék

kékfényszűrős szemüveg
Aki monitor előtt dolgozik és egész nap ugyanazt a multifokális szemüveget hordja, biztosan járt már úgy, hogy több időt tölt a dioptriák keresésével, mint amennyit szeretne. Kifejezetten a monitor előtti munkavégzést figyelembe véve egy személyre szabott/prémium multifokális szemüveg megközelítheti a kompromisszimmentes látásélményt, de biztosak vagyunk benne, hogy igazán tökéletes egy erre való munkalencsével/munkaprogresszív lencsével készült szemüveg lehet csak. A viselő igényei és környezete szerint 30 cm-től kezdve akár 6 m-es távolságig is éles képet adó munkaszemüveg lencséink a választott keret akár teljes szélességében használható csatornaszélességet biztosít.

akár 4 szemüveghelyettesítése

Egy jól elkészített multifokális szemüveg akár 4 szemüveget is helyettesíthet a mindennapokban, mivel éleslátást biztosít távolra, munka távolságra, közelre, és mindemellett még napszemüvegként is tud funkcionálni különböző megoldásokkal.

multifokálislenécsék

essilor varilux
A multifokális szemüveg vagy kontaktlencsék, amelyek több különböző fókuszt tartalmaznak egyetlen lencsében. Ezeket általában azok használják, akiknek a közelséghez és a távoli tárgyakhoz is egyaránt éles látásra van szükségük, például presbiópiás (szemüvegre szoruló idősebb) személyek. A multifokális lencsék lehetővé teszik a viselőjük számára, hogy közvetlenül váltogassák a távolságot, anélkül, hogy cserélniük kellene a szemüveget vagy a kontaktlencsét. Ezáltal kényelmesebb látást biztosítanak a különböző távolságokon. Az ilyen lencsék például bifokális vagy progresszív lencsék formájában érhetők el.

Multifokáli lencsék megszokása

szemes optika multifokális
A városi legendák szerint a multifokális lencséket nehéz megszokni, lemondással jár ez a lencse viselése, viszont ez manapság nem helytálló. A hagyományos kialakítású multifokális lencsék lefutása( ahol a távoli dioptriától elindul az átmenet az olvasó felé) homokóra alakú. Zömében ezekkel találkozunk a szemüveglencse piacon. Ezeknek az a hátrányuk, hogy a monitor távolságban keskeny a látómező. Gyakran kell a fejet mozgatni, követni a látni kívánt dolgot. Ez nem csak a szemünk, hanem az agyunk és a gerincoszlopunk számára is megterhelő. Bármennyire precízen beállított a szemüveg kartávolságra nem tudja biztosítani a több órás aktív fókuszálást.

Essilor lencsék

Az Essilor lencsék leginnovatívabb lencsecsaládja a progresszív lencsék, ezeket hívjuk Varilux lencséknek A piacvezető Varilux progresszív lencsék közül számos lehetőség közül válogathatunk. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb lencsét kínáljuk a vevőink számára részletesen átbeszéljük, hogy milyen igényeket, elvárásokat támasztanak a szemüveg lencséjének tudását illetően. Ilyenkor szó van a viselési szokásokról, használatról kültéren, beltéren és még számos fontos mégis apró részletre derül fény.

Varilux X prémium lencsék

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően megjelentek a okos eszközök, melyek segítségével személyre tudjuk szabni a viselési szokásokat a lencsékben. Úgy is mondhatnánk, hogy az igények és a megvalósítás kezdi beérni magát. Hiszen attól, még, hogy valaki szemüveges lesz nem kell lemondani és nem is szabad lemondani az éles látás élményéről. A leginnovatívabb fejlesztéssel ellátott lencsék napjainkban a piacon a Varilux X Series típusok. Ezek biztosítják a viselő számára a legteljesebb látásélményt a torzítások minimalizálása által. Ezek az első szemmozgásra érzékeny multifokális lencsék azonnali éles látást biztosítanak a viselő számára bármely távolságban, amerre tekint.

dioptriás napszemüveg

dioptriás napszemüveg

Gyakran problémát okoz dioptriát viselő pácienseknek, ha a napszemüveget kell vásárolni. Sokan nem tudják, hogy tudnak készíttetni dioptriás napszemüveg lencsét, ezért végül amellett döntenek, hogy nem látnak napszemüvegben, vagy pedig egyáltalán nem vesznek napszemüveget, mivel élesen látni fontosabb számukra. A dioptriás napszemüveg teljes körű védelmet és éleslátást biztosít még az erős napsütésben is. Elérhetőek átmenetes vagy teli színezésben, különböző erősségű színezettségben és árnyalatokban, polarizált, vagy tükrös kivitelben.

bifokálislenécsék

bifokális lencse

A bifokális lencsék olyan szemüveglencsék, amelyek két különböző látásjavító erejű részt tartalmaznak egyetlen lencsében. Az alsó rész jellemzően a közelre optimalizált, például olvasáshoz, míg a felső rész a távoli látásra szolgál. Ezek a lencsék különösen hasznosak azoknak, akiknek szükségük van mind távollátó, mind közelre optimalizált látásra, például időskorúaknak vagy olyan embereknek, akik egyidejűleg szemüveget viselnek mind az olvasáshoz, mind a távoli dolgokhoz. A bifokális lencsék lehetnek látható vonalakkal elkülönítve a két régiót vagy átmeneti zónával a két látási tartomány között.

A bifokális lencse mára már egy kifutott technológia. Innovatív megoldásoknak köszönhetően és esztétikai okokból kifolyólag nem ajánljuk bifokális lencsék viselését.

minden esetbenprémium felületkezelés

tükrözúdés csökkentése

felületkeményítés

vízlepergető réteg

szennyeződés csökkentése

portaszítás

mykita

kiegészítőlehetőségek

fényre sötétedés

polarizált napszemüveg színezés

napszemüveg színezés

kékfényszűrés

uv szűrés

kontrasztfokozás sötétben is

tükrös felületkezelés/színezés

párataszító felületkezelés

Clip-On

Nap :
óra :
perc :
Mp
májusi akció
Nap :
óra :
perc :
Mp
novemberi promó