teljeskörűlátásvizsgálat

Komplex élmény látásvizsgálat a szem egészségének ellenőrzésével, csúcstechnológiás rendelőben

szemes optika vizsgáló
Fontos számunkra, hogy az otthonos hangulat, finom kávé, empatikus értékesítés és keretkínálatunk éke legyen a vizsgálat. Mint berendezést, mint szaktudást illetően. Számos diagnosztikai eszköz áll rendelkezésünkre, hogy elmondhassuk magunkról, egy klinikai vizsgálat előszobája vagyunk.

látásvizsgálatdioptria meghatározás

Vizsgálatunk érintésmentesen, a legkorszerűbb és jeleneleg az egyik legjobban felszerelt rendelőnkben történik, kényelmes székben ülve.

A komplex látásvizsgálatot diplomás egészségügyi végzettséggel rendelkező Optometrista végzi, melynek első lépése a pontos anamnézise megismerése, meglévő szemüveg ellenőrzése, ezt követően szubjektív és objektív vizsgálatra hagyatkozva állapítjuk meg a szükséges korrekciót.

Látásvizsgálatunk objektív és szubjektív megközelítéssel történik

Auto-kerato-refraktométer segítségével megmérjük a szem dioptriáit szűk és tág pupillával, azaz világosabb és sötétebb környezetben is, Mert sokszor különböző értékeket kaphatunk. Vizsgálja a szaruhártya görbületét, vastagságát, és topográfiát készít, hogy elemezzük a felszíni egyenlőtlenségeket, melyek nagyban befolyásolják a látást, így a lehető legprecízebben állíthatjuk be a szükséges dioptriákat.Ez gép egyedülállóan vizsgálja azt is, hogy a szemben lévő izmok milyen gyorsan tudnak fókuszálni a különböző távolságokra, hogy a fókuszálási problémákat is kiküszöböljük. A mérések során szűrjük a szürkehályogot és zöldhályogot is, annak érdekében, hogy megelőzzük az esetleges, vissza nem fordítható látásromlást.

Szubjektív vizsgálatunk digitális phoropter segítségével teszi lehetővé, hogy érintésmentesen, a különböző dioptriákhoz való alkalmazkodást kizárva, a pácienssel közösen állapítsuk meg, számára kényelmes értékeket. A phorotpter az arcunk elé ereszkedve váltja az Optometrista irányítására a szemünk előtt a lencséket. Ez egy hosszabb folyamat, századdioptriában határozzuk meg a korrekciós igényt.

Miután magabiztosan a két szemmel is tökéletesen lát a páciens az értékekkel, próbakeretben az üzletben sétálva megbizonyosodunk, hogy megfelelőnek érzi azt, hogy tökéletes szemüveget készíthessünk.

polateszt

A jó szemüveg elkészítéséhez nem elég az, hogy alaposan megvizsgáljuk a jobb és bal szem dioptriáit. 

Az egyik legfontosabb lépés az, hogy megnézzük, milyen a két oldal között az összhang, mennyire tud a 2 szem együtt dolgozni, térben látni.

A polateszt során vizsgáljuk a kancsalságot, rejtett kancsalságot, ami esztétikailag sokszor nem látszik, de pont azért, mert a külső szemizmok ezen nagy  erővel dolgoznak. 

Ennek a nagy izommunkának azonban az a következménye, hogy a szem hamar elfárad, kettőslátás, nehéz fókuszálás, fejfájás alakulhat ki. Az ilyen jellegű eltéréseket sajnos nagyon ritkán szokták csak szűrni, vizsgálni, pedig sok kellemetlenséget el lehetne kerülni egy olyan alapos vizsgálattal, ahol a kétszemes együttlátást is vizsgálják.

Az ilyen jellegű eltéréseket úgynevezett prizmás dioptriával korrigáljuk. 

A polateszt során izgalmas 3D-s ábrákat vetítünk.

Amikor ilyen korrekcióra van szükségünk, az alábbi tünetek utalására érdemes odafigyelni: fejfájás, migrén, viselkedési zavarok, tanulási nehézség, front érzékenység esetleg kettős látás vagy nehezebb fókuszálás.
Azoknál a gyerekeknél akik nem szeretik a labdajátékokat jellemző, hogy prizmás korrekcióra van szükségük. Koncentrációjukat tekintve 7-8 éves gyerekeknél fiatalabb korosztályt nem érdemes kitenni ennek a fárasztó vizsgálatnak, hiszen nem bízhatunk meg a pontos válaszadásban. Amennyiben nem kedveli a 3D-s filmeket vagy olvasás során a sorok összecsúsznak, sokat segít, ha az ujjával követi a sorokat, ez mind jele annak, hogy van egy kis eltérés a kétszemes együttlátás összhangjában.

szemfenék vizsgálatfunduskamerával

Betegségek felderítése

Rendelőnkben funduskamerával végzett szemfenék vizsgálatunk során fény derülhet különböző betegségek jelenlétére, mint például.: cukorbetegség, magas vérnyomás, autoimmun betegségek és egyéb, más elváltozások.
Ez a vizsgálat fájdalommentes és körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Ezeket a felvételeket a Pallas Health Klinika orvosai leletezik egy héten belül.
Orvosi hátterünk biztosítja a felmerülő betegségek kezelésének, vizsgálatának elsőbbségi időpontjait.

Amennyiben rendelőnkben olyan elváltozást észlelünk mely orvosi ellenőrzést igényel szemészorvoshoz irányítjuk.

szemszárazságdiagnosztika

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, ugyanis a mai világban a környezeti tényezők, a képernyő előtt töltött idő miatti elnyújtott pislogás, rosszul választott arclemosó termékek, szemhéj plasztika, szépészeti beavatkozások a szemkörnyéken, esetleg nem megfelelő szemüveg viselése, vagy kontaktlencse használata is indokolja a feltételezést, miszerint kevesebb lipides váladékot termel a meibom-mirigy.  A diagnózis során kezelési tervet is felállítunk. Általában zemélybeszabott szemcseppel, speciális szemfedővel, illetve az erre a célra kifejlesztett, kezelő “szemüveg” segítségével 15 perces terápiával fokozatosan  állítjuk helyre, regeneráljuk a mirigy állományt.

Szemszárazság diagnózist egy forradalmian új fejlesztésű géppel végezzük.


Ámulatbaejtő, tiszta felvételeket kapunk a feltárás során szemünkről. 

Mérjük a pislogás sebességét, a szem megfelelő záródását, a könnyfilm réteg mennyiségét, minőségét, megfelelő mozgását.
Mindemellett a megibom-mirigy állomány teljes vizsgáljuk.

A mirigyek termelik a meibum váladékot melynek díszfunkciója okozhat szemszárazságot, esetleg könnyezést. 

A diagnózis egyénfüggő, megközelítőleg negyed óra, melyhez aktív részvételre van szükségünk a páciens részéről is.
Szemmozgatásra, pislogásra, adott pontra való fókuszálásra van szükségünk.
A vizsgálat fájdalommentes. 

Többszöri alkalom után a terápia végeztével az eredményt vizsgáljuk, ellenőrizzük, hogy a hatását bizonyítsuk pácienseinknek. 

Jó tanácsokkal látjuk el, hogy hosszú ideig megőrizze a felépített állapotot.

myopiakontroll

Kinek ajánljuk?

Myopia kontroll vizsgálatunkat olyan 6-8 év kor közötti, akár tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknek ajánljuk, akik keveset mozognak és sok időt töltenek digitális eszközök használatával.

Látásvizsgálat gyerekeknek

Gyermekeket 6 éves kortól szűrésre, 8 éves kortól pedig teljeskörű látásvizsgálatra várjuk. Korunk leggyakoribb elváltozása, minek köze van a felgyorsult világunkhoz. Gyerekeink hosszabb évekig tanulnak, sok időt töltenek a közeli térben, mozgásszegény környezetben, különböző digitális eszközök igénybevételével. Mindezt a genetikai háttértől eltekintve. Most kell megtennünk mindent, hogy a fiatal generáció ne legyen rövidlátó, esetleg minimális mértékben történjen elváltozás. Fiatalkorban rendkívül gyorsan progrediálódhat a rövidlátás, emiatt nem érdemes halogatni a vizsgálatot, a gyermekünk érdekében. Ennek lassítására egyrészt a folyamatos kontroll másrészt terápiás lencsék viselése ajánlott.

Biztonságban tudhatja magát nálunk,

hiszen diplomás Optometristáink kiemelkedően szakmájukban és amennyiben szemorvosi beavatkozáshoz szükséges állapotot tapasztalnak, előszűrés után fogják pácienseink kezét, hogy minél előbb a lehető legjobb ellátást kapják.
Diagnosztikai eszközeink számos elváltozás felderítését teszik lehetővé az általános látásvizsgálat mellett.
A speciális eseteket is szeretettel fogadjuk.

Látásvizsgálat lépésről lépésre

Amikor a páciens belép üzletünkbe a bemutatkozást követően a privát vizsgálónkba invitáljuk. Beszélgetésünk során tájékozódunk szem és látásproblémájáról, rögzítjük az anamnézisét. Amennyiben már járt szemész szakorvosi vizsgálaton annak eredményét megtekintjük, hogy szemüvege felírásánál figyelembe vegyük esetleges szembetegségeit ( pl: zöldhályog, látótér szűkület, szürkehályog, maculadegeneráció, szaruhártya betegségek pl keratoconus, szemészeti műtétek( retina leválás utáni állapot, szaruhártya átültetés utáni állapot). Megismerjük látást befolyásoló belgyógyászati betegségei pl. cukorbetegség, magas vérnyomás. Van vagy volt már szemüvege. Amennyiben magával hozta, dioptria mérő készülékkel ellenőrizzük, ami számos tényezőről képet ad számunkra.

Majd következnek a gépi mérések. 

Vizsgáló gépeink:
Automata Keratorefraktometer non-kontakt szemnyomásmérővel, pachyméterrel.

A szem fénytörési hibáinak és a szembelnyomás mérésére szolgáló műszer, amely egy szaruhártya vastagság mérő rendszert is tartalmaz.A 4-9 különféle mérés egy készülékben rendkívül kényelmes felhasználást tesz lehetővé, hiszen vendégeinknek nem kell több műszerhez odaülni. 

Teljesen automatikus szemkövetés és mérés. Így rendkívül pontos és megbízható adatokat nyújt a szemészeti diagnosztikához.

Digitális Phoropther rendszerrel dolgozunk.

A foropter vagy refraktor egy szemészeti vizsgálati eszköz, mely az arcunk elé ereszkedik és a vezérlő segítségével az Optometrista változtatja a dioptriás, cilinderes esetleg prizmás értékeket miközben a páciens ezeken a lencséken keresztül a digitális visus táblát nézi és szubjektív megítélése alapján haladunk.

Az elvégzett mérésekből a diplomás szakember felírja a receptet, mely a szemüveg elkészítéséhez szükséges.

Ez minden szemre legalább három numerikus adatot tartalmaz: gömb, henger és tengely, valamint a pupilla távolságot (szemek távolságát), és ritkán a prizmát az egyik vagy mindkettő esetében.

A foropterben lévő lencsék megtörik a fényt, hogy a képeket a páciens retinájára fókuszálják. Ezeknek a lencséknek az optikai teljesítményét már akár századdioptriában is képesek vagyunk megállapítani.

Ezeknek a lencséknek a cseréjével a vizsgáló képes meghatározni a személy fénytörési hibájának kijavításához szükséges szférikus teljesítményt, hengeres teljesítményt és hengertengelyt. A hengeres erő jelenléte az asztigmatizmus jelenlétét jelzi, amelynek tengelye 0 és 180 fok között van mérve a vízszintes beállítástól.

Optikánkban kényelmes vizsgáló székünkben helyet foglal, a vizsgálónk segítségével beállítjuk önhöz a gépeket. Minden egy helyen van az ön kényelme érdekében.

Első lépésben lemérjük szemének dioptria igényét és szemnyomását , majd a phoropter készülékkel érintés nélkül elvégezzük a vizsgálatot. Amikor megállapítjuk dioptria igényét a szemének azt egy próbakeretbe belehelyezzük, majd sétáltatjuk benne. Fontos, hogy a próba során természetes fényben is legyen, távolságokat érzékeljen, formákat, színeket figyeljen. Amennyiben már közelre és munka távolságra sem lát jól akkor addíciós értéket állapítunk meg ezen távolságokra. Tájékoztatást adunk milyen lencseigénye van ( távoli, közeli, munka, multifokális)

Amennyiben felmerül szemével kapcsolatos panasza fundus kamerás vizsgálatot végzünk el, mely számos betegség felderítésére ad lehetőséget. Ezeket a felvételeket két partner klinikánkon rendelő orvos leletezi.

Amennyiben szemüvegre van szüksége a megfelelő próba után tovább lépünk és optikai paraméterei ill. keretválasztásra üzletünk eladóterébe.

Nap :
óra :
perc :
Mp
májusi akció
Nap :
óra :
perc :
Mp
novemberi promó